HTML

Hírlevél

írd be az e-mail címedet!

ForeignPolicy.com

Technorati


Add to Technorati Favorites

2007.06.02. 05:58 zhaoman

Feri! Viktor! Lehet ezt másként is!

A Gyurcsány-blogra megszületett válaszként az OV TV. Az előbbiben fény derült a miniszterelnöki kutya szerepére a külkapcsolatok ápolásában, az utóbbiban először hallhattam Orbánt angolul beszélni. A Gyurcsány blogban lehet hozzászólni, de pozitív visszacsatoláson (ez eufemisztikus megfogalmazása a rajongásnak) kívűl más nem nagyon történik. Az OV TV-n nem lehet hozzászólni a videókhoz, de ez talán nem is hiányzik, látva a "rivális" hozzászólásokat. A bővebb elemzésbe nem mennék bele, nem ez a poszt célja.

Sarkozy elnökké választása után az a hír fogott meg igazán, mely Tony Blair gratulációjának módjáról szólt.



Tony Blair gratulációja angolul



Tony Blair gratulációja franciául

Nem tudom, szerencsés-e médiahack-nek nevezni a fenti eseményt. Ugyanis nem egyszeri alkalom volt. Blair stábja már korábban elkezdett videókat tölteni a YouTube-ra, de ez szélesebb nyilvánoságot csak a francia elnökválasztás után kapott. A felhasználónév egyszerűen DowningSt. Nem utal az aktuális miniszterelnök személyére.

A hír bejárta a világsajtót. Csak a Youtube-on félmilliószor nézték meg a fenti két videót.
Ekkora irányított, pozitív érdeklődés, amelynek megszerzése egy kis gondolkodáson kívűl nem került semmibe, ritka, de nem példanélküli. (Lásd az amerikai elnköjelöltségért vetélkedőket.)

A legújabb videó címe The Queen and the Prime Minister.


A videón a két tisztséget betöltő személy kapcsolatáról van szó. Blair mellett megszólal két korábbi, konzervatív miniszterelnök is: John Major (1990-1997) és Edward Heath (1970-1974). A tisztségekről van szó, nem a tisztséget viselőkről. A feltöltött anyagok között találunk találunk videót Blair Darfurral kapcsolatos nyilatkozatáról, de Lloyd Georgeról is. Egy miniszterelnök-csere után - feltételezem - a videók feltöltése nem fog megszakadni.

A Gyurcsány-blog közelebb áll céljában a DowningSt csatornához: bemutatni a miniszterelnök munkáját, közelebb hozni a politikust. De a Gyurcsány-blog inkább szól a személyről, mint a miniszterelnökről. Ezért egy magyarországi miniszterelnök-csere után is folytatódhat a blog, de ez nem egyenlő a DowningSt csatorna folytatásával.

Kicsit legyünk türelmesek, még száv év és nálunk is konszolidálódhatnak a dolgok, és akkor nálunk is igaz lesz:

"Whoever is the prime minister, the traditions continues"

Szólj hozzá!

Címkék: video


A bejegyzés trackback címe:

https://waijiao.blog.hu/api/trackback/id/tr391169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása