HTML

Hírlevél

írd be az e-mail címedet!

ForeignPolicy.com

Technorati


Add to Technorati Favorites

2007.06.16. 09:58 zhaoman

Irán, Irak és a Gulág Szépe

Nemrégiben akadtam Fareed Zakaria tévéműsorára Google Video-n. A műsor eredetleg a www.foreignexchange.tv oldalhoz tartozik, de megtekinthető a Google Video-n is.

Fareed Zakaria



Fareed Zakaria (born January 20, 1964, Mumbai, India) is a journalist, columnist, author, editor, commentator, and television host specializing in international relations and foreign affairs.

He was named Editor of Newsweek International in October 2000. He writes a weekly foreign affairs column for Newsweek, which appears fortnightly in the Washington Post. In 2003, his book The Future of Freedom: Illiberal Democracy at Home and Abroad (Norton) was published.

On television, Zakaria hosts the weekly Foreign Exchange with Fareed Zakaria news show for PBS. Since 2002, he has been a regular member of the roundtable of ABC News' This Week with George Stephanopoulos and an analyst for ABC News.

wikipedia

Episode 323




Az adás vendége Selig Harrison volt. Harrison 1979 után előszört járt Iránban és a tapasztalatairól beszél.

Harrison többek között arról beszél (a videó 5. percétől), hogy Iránban nehezen értik, hogy ha őket az USA gyakorlatilag körbeveszi fegyveres csapatokkal, taktikai atomfegyverek hadával, akkor nekik miért nem lehet legalább békés célú atomprogramjuk.

Valamint, hogy az iráni engedmények egyik legsarkalatosabb feltétele a mindenféle amerikai (titkos)szervezetek, az iráni ellenzéket támogató programjainak (pénz,fegyver) felszámolása.

Számomra az egyik legérdekesebb megállapítása az volt, hogy szerinte ahhoz, hogy Irán szóba álljon, avgy legalábbis ezt fontolóra vegye az egyik legfontoabb lépés, hogy az USA lefegyverezze a People's Mujahedin of Iran (rövidítések: PMOI / MEK / MKO) nevű szervezetet.

A PMOI fegyveres szervezet, melynek célja az iráni rezsim megdöntése. AZ iráni kormányon kívűl az USA, az EU és Kanada is terrorszervezetnek tartja. A PMOI-nak számos tábora van Irakban az iráni határhoz közel. Harrison szerint Bagdadban, titkos tárgyalásokon azt mondták irániak(!), hogy a PMOI-t nem elég "elköltöztetni", hanem teljesen le kell fegyverezni.

Az interjúban szó van még az iráni atomprogramról, az iráni-amerikai kapcsolatok jövőjéről. 20 percet megéri rászánni.

A Gulág Szépe


A fenti műsor levezető része egy riport Oroszországból, mely egy börtön-szépségversenyről szól. 19:30-nál kezdődik.
A woman should stay beautiful, not just outisde the fence, but even in here should show her beauty.
A dokumentumfilm végén az egyik rabnő beszél a falak között megtalált igaz szerelemről...



Szólj hozzá!

Címkék: video usa irak irán fareedzakaria


A bejegyzés trackback címe:

https://waijiao.blog.hu/api/trackback/id/tr7299672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása