HTML

Hírlevél

írd be az e-mail címedet!

ForeignPolicy.com

Technorati


Add to Technorati Favorites

2009.01.05. 09:42 zhaoman

Az izraeli Védelmi Minisztérium a Youtube-on

A kommunikáció a külpolitikában is nagyon fontos. A hagyományos médiaszereplések (interjú tévében, újságban, sajtótájékoztatók) (általában) nem emelkednek ki a médiazajból. A Downing Street-en ezt felismerve indítottak saját Youtube csatornát exkluzív tartalommal. Tony Blair itt köszöntötte angolul és franciául a frissen megválasztott Nicolas Sarkozy-t, Gordon Brown szintén ezen a csatornán köszöntötte Kínát a Hold-újév alkalmából 2008-ban.

Magyar viszonylatból továbbra is csak Simonyi András volt amerikai nagykövet szereplései jelentenek üdítő kivételt.

"A diplomácia hagyományos eszközei természetesen továbbélnek de tudomásul kell venni, hogy az internet egésze, a Youtube, a Google és más egyre szaporodó "eszközök" hasznosítása eszköztárunkban elmaradhatatlan"

idézet Simonyi András a waijao.blog-nak adott válaszából

 

Az újabb izraeli-palesztin konfliktus kapcsán az izraeli Védelmi Minisztérium is saját Youtube csatornát indított (elsősorban légifelvételekkel), valamint saját videóblogot is működtetnek, ahol a Minisztérium szóvivőjének nyilatkozatai láthatóak.

A csatornát december 29-én hozták létre, azóta majdnem egy millióan  nézték meg, több, mint tízezren iratkoztak fel rá, az indulást követő héten a legtöbb új feliratkozóval rendelkező csatorna lett a Youtube-on.. Saját véleményük kifejezésére egyedi csatornát felületet választottak, ahol olyan tartalomfogyasztókat (=olvasókat) és olyan formában érhetnek el amire a hagyományos médián keresztül nem feltétlenül van esélyük.

Érdemes elgondolkodni például a magyar-szlovák kapcsolatok tekintetében milyen módszerrel lehetne próbálkozni.A Facebook Hungarians and Slovaks csoportjának népszerűsége (8000 tag, szlovákok és magyarok vegyesen) jelzi, hogy a közösségi média felhasználóit érdekli a külpolitika, most már csak tartalmat kellene eljuttatni hozzájuk.

A  Youtube csatornára Trau hívta fel a figyelmem.

 

Szólj hozzá!

Címkék: izrael simonyi külpolitika2.0


A bejegyzés trackback címe:

https://waijiao.blog.hu/api/trackback/id/tr6858394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása