HTML

Hírlevél

írd be az e-mail címedet!

ForeignPolicy.com

Technorati


Add to Technorati Favorites

2007.03.18. 17:13 zhaoman

CSTO

A FP szerkesztőségi blogjában Michael H. Cognato az EurasiaNEt-re hivatkozva azon mereng, hogy Oroszország milyen lépeseket tesz Közép-Ázsiában.

Az apropó az, hogy a Moszkva vezette Collective Security Treaty Organization (alapítva 2002-ben) a napokban együttműködési szerződést kötött Afganisztánnal (tagok: Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Üzbegisztán és Oroszország), valamint Oroszország valószínűleg afgán rendőröket és katonákat is képezni fog a jövőben, és egy kis fegyvereladásről is szó van... Oroszország - sokkal kisebb dírrel-dúrral, mint az amerikaiak és NATO - halkan teszi meg lépéseit a Nagy Játszma napjainkban zajló fordulójában.

Eddig Közép-Ázsia kapcsán az amerikaik 2001 óta fokozódó jelenlétéről és a Kína vezette SCO (Shanghai Cooperation Organization) tevékenységéről lehett hallani. A kérdés, hogy mit lép Kína Oroszország CSTO-t preferáló lépéseire?

Is China being shouldered aside in Central Asia too?

Szólj hozzá!

Címkék: oroszország afganisztán közép-ázsia csto


A bejegyzés trackback címe:

https://waijiao.blog.hu/api/trackback/id/tr6547995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása