HTML

Hírlevél

írd be az e-mail címedet!

ForeignPolicy.com

Technorati


Add to Technorati Favorites

2008.02.07. 11:48 zhaoman

Gordon Brown nem viccel

A privát blogomban már megemlékeztem a kínai Hold újévről. Ez nem túl különleges, rengetegen teszik ezekben a napokban.

Atz azonban már igen, hogy az angol miniszterelnök (illetve kommunikációs team-je), nem elégedett meg egy BUÉK-távirat elküldésével. A mindenkori brit miniszterelnök Youtube csatornáján egy üdvüzlő videót tettek közzé.



"China, I know, the UK, I know"

fenntartható fejlődés, kölcsönös prosperitás, globalizáció, sikeres olimpia, blabla.

Hangsúlyozza az oktatási kapcsolatok fokozását, illetve az angol nyelv Kínában, és a kínai nyelv Angliában való oktatását! (Ne elégedjünk meg azzal, hogy van Mo-on egy kéttanyelvű, kínai-magyar általános iskola. Tessék következetesen folytatni a kínai nyelv oktatását!)

A videónek közel sem lesz akkora hatása, mint annó Tony Blair franicául mondott üdvözletének (a francia verziót csak a Youtube-on félmilliószor nézték meg, az angolt kétszázezren), de a kínaiak erre biztos jobban fognak emlékezni, mint egy dísztáviratra.


Szólj hozzá!

Címkék: video kína uk kapcsolatok


A bejegyzés trackback címe:

https://waijiao.blog.hu/api/trackback/id/tr17329261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása